![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam niewielki problem z Zend Auth (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Potrzebuję sprawdzać, oprócz hasła i loginu-maila, także typ konta np czy to jest użytkownik, admin czy inny. Napisałem sobie coś takiego:
I to działa, ale nie sprawdza tego typu konta (jest wybierane w formularzu jako combobox). Próbowałem tak:
Próbowałem też tak:
Nie działa. Jest sposób, aby weryfikować usera po tych dwóch lub więcej zmiennych? Mogę napisać sobie jakiegoś ifa, który będzie to weryfikował, ale może da się to zrobić za pomocą Zend Auth. Ten post edytował IceManSpy 3.11.2011, 20:17:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu jezeli masz coś jeszcze do dodania to po autoryzacji sprawdź to normalnie if'em i jeżeli masz negatywny wynik to czyść autoryzacje -> Zend_Auth::getInstance()->clearIdentity(); i po temacie
Ten post edytował 5k7 13.11.2011, 12:33:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual proponuje coś takiego:
Jak również rozwiązanie, które podał pgrzelka (zobacz przykłady w manualu). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual proponuje coś takiego:
Jak również rozwiązanie, które podał pgrzelka (zobacz przykłady w manualu). W Twoim przypadku jest tylko opcja na hasło, a ja potrzebowałem hasło oraz typ użytkownika. Rozwiązałem to tworząc "zapytanie":
I działa jak należy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:05 |