![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dziś mam problem z JS
A więc powiedzmy ze mamy taki kod: I powiedzmy że div.rodzic ma jakieś wymiary np. 200 na 200px a div.dziecko 5 na 5 px i sa one jakoś porozrzucane w position:absolute; następnie jeśli klikam na div.rodzic tworzy się następny div.dziecko w klikniętym miejscu, coś jak zaznaczanie punktów na mapie ale jeśli kliknę nad div.dziecko a z racji tego ze jest on w div.rodzic to stworzy się następny punkt pod tym czego własnie nie chcę. Chodzi o to że jeśli najadę na dowolny już stworzony wcześniej punkt i kliknę to nie stworzy się następny, dopiero jak kliknę bezpośrednio na div.rodzic nie poprzez divy siedzące w nim |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 6 Dołączył: 31.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a próbowałeś zrobić coś takiego, że jak najedziesz myszką na div.dziecko to na to zdarzenie robisz unbind(click) dla div.rodzic i wtedy klikanie w rodzica nic nie daje. Następnie jak myszka opuszcza div.dziecko, to znowu przypisujesz to div.rodzic zdarzenie click
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze trochę poczytałem dokumentacje i znalazłem ciekawy event mianowicie target, ale dzięki za fatyge
Ten post edytował Qss 3.11.2011, 19:50:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 6 Dołączył: 31.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prostsze rozwiązanie, a więc lepsze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:28 |