![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Posiadam skrypt który ukrywa wybraną treść, generalnie wszystko działa ze zwykłą treścią HTML, problem się pojawia gdy w ukrytą treść wklejam filmik youtube który jest w iframe. Kod wygląda tak:
JS polega po prostu na zmienianiu z-index (div1,div2,div3,div4) na -3 jeżeli chcemy odkryć stronę. Domyślnie ustawione jest na z-index 0. Kiedy wklejam kod filmiku yt np.:
to iframe zawsze jest na wierzu mimo iż jest w miejscu kod HTML który normalnie jest zakryty. Próbowałem zmieniać z-index iframowi ale nic to nie dawało. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie łatwiej bawić się z visibility?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam bym go wypchnął za krawędź strony position:fixed i np. left:-9999px
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Spróbowałem z visiblity:
Jak zakryte:
Jak odkryte:
i div:
Nadal wywala filmik yt jako pierwsza wartstwa na stronie, nie da sie zakryc... -------------------- |
|
|
-Oidar- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jest tak dlatego że filmik z YT jest wyświetlany we flashu, a on automatycznie jest wyświetlany na wierzchu. Aby tak nie było należy nadać mu parametr "transparent". Poniżej przykładowy kod aby to zrobić:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 02:15 |