Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Tworzenie tapety pod stronę
Orzeszekk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Wyglad mojej strony zaplanowalem sobie tak, ze w tle jest tapeta 1920x1080 i ona stoi nieruchomo w oknie przegladarki, natomiast przewija się górą dół główny div który trzyma treść w bloku szerokosci 1130px.

Problem jest w tym ze gdy ustawie tapetę jako background-image elementu body, to strona zaczyna sie zacinać przy przewijaniu. Fakt ze mam slabego kompa (lapek 2,3ghz 1 rdzen) ale mimo wszystko strona powinna chodzic plynnie i na starszych.

tapeta wyglada tak ze po prawej jest obrazek, na srodku jest czarne miejsce o szerokosci 1130 (zakrywa je glowny div), i po lewej tez jest obrazek.

mysle sobie moze by rozbic ten obrazek tapety na 2 obrazki zwykłe? ale wtedy jest problem z tym żeby one zachowywały się one tak jak tło elementu body. Nie chce aby pojawił mi się poziomy pasek przewijania. Teraz z elementem body dziala to tak ze im ktos ma wiekszy monitor tym więcej widzi tej tapety i chcialbym żeby na divach to tez tak działalo.

ma ktos pomysl jak to zrobic za pomoca CSS?

--------------------
"The first 90 percent of the code accounts for the first 90 percent of the development time. The remaining 10 percent of the code accounts for the other 90 percent of the development time."
Tom Cargill, Bell Labs
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:28