![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój kolejny post, tym razem chciałbym zapytać o losowanie frazy z zewnętrznego pliku.
Napisałem odpowiedni kod w HTMLu z lekką pomocą PHP ale mankament jest taki, że zaglądając do źródła strony widzimy to co zostało wylosowane + całą "tablicę" z której losowano. W jaki sposób się zabrać do napisania tablicy, która losuje frazę z pliku zewnętrznego w którym każda fraza zaczyna się od nowej linii? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może jakiś kod? Bo trochę dziwnę, że używasz lekkiej pomocy PHP...
Z funkcji co powinieneś wiedzieć (według mojej domyślonej ideologi twojego skryptu), to rand i oddzielanie nowej lini to '\n', wrzucanie do tablic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz jak wiem trochę więcej to orientuje się, że można includować zamiast wczytywać w ten sposób jak ja to tutaj robię. Za chwilę sprawdzę skrypt kolegi @up i odpowiem. @edit peter13135, super działa. Z tego co doczytałem to funkcja, którą napisałeś losowanie ma domyślnie ustawione na 1. Jak napiszę w ten sposób to będzie losować bez powtarzania X elementów zamiast jak niżej 10? Ten post edytował Grzegorz_Gie 2.11.2011, 20:57:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:50 |