![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam tego typu problem, muszę zapisać zaznaczone checkboxy w ten sposób by przy stronicowaniu zachowywało mi ich zaznaczenie. Jak się do tego zabrać ![]() pozdrawiam -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
być może skorzystam z Twojego rozwiązania jednak ten formularz mam rozbudowany
są to elementy sklepu z bazy danych produktów , na stronie 20 elementów (chceckboxów) i nie wiem jak zastosować tto Twoje rozwiązanie -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy pól w formularzu masz 2, 5 czy 20 to nic nie zmienia. NIezależnie od liczby, wszystko robisz dokładnie tak samo.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
mam takie pole w formularzu
gdzie $row['id] jest numerem id produktu ja nie znam na wstępie by zdefiniować funkcję jakie będą nazwy pól -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Bo źle nadajesz NAME. NAME ma nie zawierać ID produktu, od tego masz VALUE.
Name ma mieć nazwę tablicową: all[] i już. wówczas formularz wysyła pod indexem all tylko zaznaczone checkboxy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to dlaczego u ciebie kolejne pola mają inne nazwy?
tym się sugerowałem -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
No bo u mnie to są pola o różnych nazwach. U mnie były pola tekstowe u ciebie są checkboxy.
W przypadku powiązanych ze sobą checkboxów, ustala się nazwę tablicową - taki jest standardowy schemat działania dla formularza z checkboxami. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to co nie działa znajduję się tutaj:
http://scoressite.nazwa.pl/test/sklepik/admin/produkty.php i zmieniłem te funkcje w ten spsób:
i teraz po odświeżeniu działa ale jak przejdę na druga stronę to ustawienia checkboxów się tracą ![]() aha jedno pytanie mi się ciśnie na usta jak serwer wie jaki checkbox został zaznaczony Ten post edytował grzegorz_g 2.11.2011, 16:19:39 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
a sesje startujesz? session_start()?
Cytat aha jedno pytanie mi się ciśnie na usta jak serwer wie jaki checkbox został zaznaczony Już ci mówiłem. Pod indeksem "allegro" masz tablicę zaznaczonych checkboxów. Staraj się czytać uważniej.ps: pisałem również, że checkbox ma miec VALUE jako ID twojego rekordu. A ciebie checkboxy nie ma ją żadnej VALUE ps2: podany przeze mnie art dotyczył formularzy. Czyli, że pola były zapamiętywane po wysłaniu formularza. U ciebie raczej średnio widzę, byś jakikolwiek formularz wysyłał. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nadałem checkboxom value
ale wciąż nie ma nic w sesji: to mam puste, session_start() na początku dodane Ten post edytował grzegorz_g 2.11.2011, 16:34:45 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj mój ps2.
Jeśli nie wysylasz forma, a domyslam się że nie wysyłasz, to ta metoda nie zadziała. Musisz więc użyć AJAX, by po kliknięciu w checkbox, zapisywać na serwerze w sesji kliknięty checkbox. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a masz jakieś rozwiązanie z tym ajaxem bo u mnie z wiedzą na ten temat cięzko
a może by ten mój problem zrobić na cookies? Ten post edytował grzegorz_g 2.11.2011, 16:56:38 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 14:57 |