![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam pliki takie
i plik glowny
i jeszcze w oddzielnym pliku mam logowanie oparte na bazie danych
1. Jak polaczyc logowanie z plikiem glownym i oprzec to na sesjach aby za kazdym razem wykonujac dana funkcje z pliku glownego nie trzeba bylo sie logowac. 2. Czy warto oddzielac plik do logowania od rzeczywistego pliku glownego ? 3. Bede bardzo wdzieczny za pomoc za ktora dziekuje 4. Pozdrawiam -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad:
1). Musisz w pliku glownym i na innych (na ktorych bedziesz uzywal sesji) dac na poczatku session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() 2). Twoj wybor 3). Jesli pomoglem... 4). Tez ![]() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a mozesz pomoc mi to poustawiac?
bo nie wiem czy bedzie to dobrze dzialac a chcialbym polaczyc to w jednosc poza tym plik sprawdzajacy jako jednosc pokazuje blad "The Page cannot be refreshed without resending the information. Click retry to sent the information again, or Click to return the page that you were trying to view." i nie wiem co z tym zrobic Ten post edytował miszqa 5.07.2004, 00:19:37 -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. najpierw zrob swoja wersje pierwsza, a potem popatrz jak to zrobili inni... np. phorum.org (katalog admin, tam index.php i login.php), potem znajdz jeszcze klika innych przykladow i stworz swoj, pare razy poprawisz i bedzie ok
![]() pozatym jak tak patrze na Twoje zrodlo to jest ono bardzo nieczytelne np. moj login.php narazie wyglada tak (uprzedzam, ze robie tam aktualnie ciagle zmiany i nawet nie wiem czy to teraz dziala ![]()
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
widze ze juz cos sie ruszylo ale nadal nie jest to tak jak chcialem aby to wszystko polaczyc w jednosc
-------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:52 |