![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bawił się ktoś w implementację grafu w PHP? Zastanawiam się w jaki sposób można to zrobić i przychodzi mi tylko do głowy macierz sąsiedztwa..
Ma ktoś jakiś sposób na stworzenie listy sąsiedztwa? ![]() Ten post edytował lukasz91 1.11.2011, 11:59:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sieci jest naprawdę masa różnego rodzaju artykułów czy gotowych bibliotek do obsługi grafów. Nawet nie musisz ograniczać się do PHP, bo jest to zagadnienie nie związane z konkretnym językiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sieci jest naprawdę masa różnego rodzaju artykułów czy gotowych bibliotek do obsługi grafów. Nawet nie musisz ograniczać się do PHP, bo jest to zagadnienie nie związane z konkretnym językiem. Wiem, to jest abstrakcyjna struktura danych. Tylko właśnie zastanawia mnie jak zaimplementować .. w C/C++ mamy listy wskaźnikowe, ale w PHP brak tego typu rzeczy.. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PHP masz do wyboru jedynie to co oferuje SPL: http://www.php.net/manual/en/spl.datastructures.php
Niestety nawet poprawnie napisana innego rodzaju kolekcja będzie wolniejsza od powyższych (taki już urok PHP). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 06:52 |