![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam, napisałem sobie skrypt kalendarza, dość optymalny, szybko się wykonuje.
chciałem jednak dodać do niego zapytania do bazy danych, konkretnie do każdego dnia miesiąca. w sumie w skrypcie jest kilka pętli for (wyswietla rownież pozostałe dni poprzedniego miesiąca, ewentualnie następnego) jesli do kazdej pętli dokładam zapytanie to tych zapytań wykona sie w sumie 42 (kalendarz ma zawsze 6 wierszy) i znacząco wydłuża się działanie skryptu. a wyniki z zapytania potrzebne mi są jedynie do wyświetlania w "title" pomyślałem więc, że może byłby tu pomocny AJAX, tak żeby zapytanie do bazy wykonywało się dopiero w momencie, gdy ktoś najedzie na dany dzień. zaznaczam że z ajaxem właściwie nie miałem nic wspólnego (choć mam w planach naukę), wiem jednak na czym on polega. byłbym więc wdzięczny, za pokierowanie mnie gdzie szukać czegoś podobnego pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej będzie pobrać wszystkie potrzebne dane za jednym razem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może i lepiej, niestety nie mam pomysłu jak tego dokonać.
mam pętle wyświetlającą poszczególne dni miesiąca w formie kalendarza. w tej pętli wykonuje zapytanie w title wstawiam zmienną $ile, pokazującą odwiedziny na stronie tego konkretnego dnia. nie mam pomysłu jak rozwiązać to inaczej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:26 |