![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod php, który sprawdza mi czy poprawne jest rozszerzenie. Jeśli jest ok to ok leczy gdy jest złe rozszerzenie, to wyskakuje mi komunikat.
Problem w tym, że chce, aby było kilka dostepnych rozszerzeń a nie jedno. Oto kod:
Chciałby aby było: albo jpg, albo png ale wywala błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT: SORKI brakowało jednego ")" Ten post edytował Sephirus 31.10.2011, 19:50:29 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, nie działa:
Parse error: syntax error, unexpected '{' in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 104 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki zapomniałem o jednym ")" teraz powinno działać
![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Niby wszystko działa ok, lecz przy niektórych rozszerzeniach wyskakuje błąd związany z :
Choćby przy plikach z rozszerzeniem png. Ale wyskakuje tylko ten błąd, a nie ten związany z kodem podanym przez Ciebie. Przy .jpg jest wszystko ok, zaden błąd nie wyskakuje. Juz wiem co nie tak, mój błąd. Zamiast ['tmp_name'] powinno być ['name']. A kod podany przez Ciebie jak najbardziej działa. wielkie dzieki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 19:10 |