![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejność przesuwania się divów.
Witam. Problem może powszechny, ale nie znalazłem nic w internecie. Mam stronę z 3 divami. Pierwszy ma float ustawiony na left, drugi right, trzeci jest wyśrodkowany, pomiędzy nimi (margin:auto). Problem pojawia się przy pomniejszaniu okna przeglądarki (bądź zmianie rozdzielczości). Nie chciałbym aby divy na siebie nachodziły, więc gdy wszystke nie mieszczą się już w widoku okna - jedno z nich jest przesuwane na spód. Słusznie. Chciałbym jedynie zmienić kolejność zanikania divów: oczekiwania: najpierw pozbywam się tego po prawej, potem lewego a na końcu środkowego. rzeczywistość: teraz to środkowy znika jako pierwszy,potem prawy, na końcy lewy zależy mi by środkowy był przesuwany jako ostatni/w ogóle! Kod: CSS:
HTML: Mam nadzieję, że da się to jakoś rozwiązać, dzieki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężka sprawa, nic mi nie przychodzi do głowy w samym css. Ale może znajdzie się ktoś mądrzejszy, ot takie wyzwanie
![]() A tak z ciekawości, po co Ci to? Ten post edytował Damonsson 31.10.2011, 16:10:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opcje właściwie masz 2.
1. Działasz na samym css mając część styli przypisaną do szerokości strony
Wada działa tylko wIE 9+, Firefox 3.6+, Safari 3+, Chrome, Opera 10+ 2. Używasz javascriptu do ustalania szerokości strony i gdy osiągnie konkretną szerokość podmieniasz klasę w body od której zależą szerokości i inne style divów z jquery to mniej więcej tak by to wyglądało
wada bez js nie działa, niektóre przeglądarki przy resize mają chwilowego laga (przy zmniejszaniu szczególnie), ie7 bardzo się ślimaczy przy tym Ten post edytował lobopol 31.10.2011, 17:03:42 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:12 |