![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłając plik przy rejestracji jest wszystko ok, lecz problem jest gdy nic nie wysyłam. A mianowicie, chce zrobić tak, aby wyskakiwał błąd, jeśli nie ma pliku wysłanego tak jak przy braku loginu mam : Wpisz swój login. Problemem nie jest to, ze nie wiem jak to zrobić, lecz część kodu, która wysyła plik.
Oto części skryptu odpowiedzialne za upload pliku:
Rzecz w tym, że przy takim kodzie przy braku załączonego pliku powinno rejestrować użytkownika jednocześnie nie wysyłając żadnego pliku (gdyż nie mam żadnego IFa). Ten kod owszem rejestruje użytkownika, lecz przy okazji wyrzuca błąd następującej treści: Notice: Undefined index: extension in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 37 Dodając IFy czy plik został wysłany lub czy plik został załączony bez problemu wyskakują komunikaty, lecz niestety obok tych komunikatów wyskakuje wyżej przedstawiony błąd. Wie ktoś może co jest nie tak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jest w magicznej linijce 37? Pokaz plik register.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały plik:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Notice: Undefined index: extension in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 37
$filename = $konto.'.'.$fileData['extension']; Bląd jasno mówi o co biega. Możesz, albo wyłączyć błędy notice, albo dodać @ przed zmienną. Ten post edytował zaq1991zaq 30.10.2011, 17:54:50 |
|
|
![]()
|
|
Dodałem @ i jest wszystko ok.
Dziekuję za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 22:31 |