![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcę wyciągnąć z bazy id wszystkich zamkniętych tematów, wraz z powodem jaki był podany co do zamknięcia. No i robię tak:
Tylko nie ogarniam tego while. Nie mogę w necie znaleźć przykładu jak powinno wyglądać to dalej, po tym while? Możecie mnie nakierować? Tylko co do tego kawałka:
Pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 10 Dołączył: 1.03.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli mówimy o MySQL to:
Działa to tak, że za każdym razem jak odpalasz funkcję mysql_fetch_assoc kursor przesuwa się o jeden. Czyli: za pierwszym odpaleniem zwraca Ci pierwszy wiersz, przy kolejnym drugi itd.. aż zabraknie mu danych i wyrzuci false wychodząc jednocześnie z pętli while. -------------------- Facead.pl - Social Media Agency
Fishcode.pl - Blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale nawiązując do tego co podałem powyżej, to to jest dobrze?:
Tym INSERTem sie nie przejmuj, chodzi mi o while czy jest OK? Ten post edytował Mody23 29.10.2011, 10:14:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze
![]()
-------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:13 |