![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich mam taką prośbę mógł by mi ktoś napisać kod w ajax pobierający dane z bazy danych
![]() ![]()
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jasne, tylko pamiętaj, by takie rzeczy załatwiać we właściwym dziale - przenosze.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jq.js:
Kod $.post('ajax.php',function(data){ alert(data) }) ajax.php Kod $zapytanie = mysql_query(„SELECT * FROM panstwa”); while ($wynik = mysql_fetch_array($zapytanie)) { echo $wynik["nazwa_panstwa"]; Kocham pomagać innym, to taki wstęp od którego możesz zacząć dalej szukać i rozwinąć to o coś większego, całość jest raczej na poziomie bez poziomowym. :-) -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ShadowD ale mam mały problem.
oto są pliki tylko że nic nie wyświetla (oczywiście tabele i dane w tabelach są uzupełnione) index.php
skrypt.js
skrypt.php
Już działa użyłem do tego XMLHttpRequest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ShadowD w swoim poście skorzystał z frameworka jquery: http://docs.jquery.com/Downloading_jQuery
Używanie frameworka ułatwia prace. -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie chcesz pobierać wystarczy to dodać do pliku ![]() -------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 08:59 |