![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 4 Dołączył: 18.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie taką metodę:
Kod public function getField($query, array $prepare = array()) { if ( ! $prepare) { $q = $this->query($query); $d = $q->fetch(PDO::FETCH_NUM); // Tutaj rzuca błąd $q->closeCursor(); return $d[0]; } } Podaję takie zapytanie przy wywołaniu, że do pobrania jest X wierszów (czasami tylko jeden). mimo return $d[0], wyrzuca mi błąd: Cytat Fatal error: Call to a member function fetch() on a non-object in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\ef\system\class\pdo_ext.php on line 183 Moja metoda znajduje się w klasie rozszerzającej PDO. Znajduje się też tam metoda query() która dorzuca do nazwy tabeli prefiks, stąd odwołanie $this->query(); Co tu jest nie tak? PS print_r($q) wyświetla pobrane dane prawidłowo. EDIT: problem rozwiązany. Dane były fetchowane gdzie indziej, więc drugi raz się iech nie dało ![]() Ten post edytował Inscure 28.10.2011, 17:51:01 -------------------- eXtreme-Fusion CMS - polski, darmowy system zarządzania treścią z rozbudowanym wsparciem technicznym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:35 |