![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam w bazie tabele 'topics'. Ta tabela ma wiele pól, ale chodzi mi o dwa: topic_reason i topic_status Chodzi o to, że muszę wyciągnąć z bazy ID wszystkich tematów i analogicznie, to tych ID dodać ich topic_reason Potem ma mi się wygenerować tyle insert'ów, ile wyjdzie wszystkich ID powyżej i poszczególne pola muszą być zastąpione tymi danymi, z tych pól, które wyżej wymieniłem. Czyli jeśli z bazy wyjdzie mi: topic_id = 43 oraz topic_status = 1 (czyli zamknięty), to tworzy mi się jeden insert: $sql = "INSERT INTO I powiedzmy wyjdzie mi, że tych zamkniętych tematów jest 400, to tworzy mi się 400 instertów, i każdy ma przypisane własne topic_reason i musi się to następnie wykonywać. Jak taki efekt uzyskać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Strasznie chaotycznie to napisałeś. Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem... Zrób sobie LEFT JOIN na tych dwóch tabelach, wyciągnij potrzebne dane, a następnie w pętli INSERT.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 15:29 |