![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey, obecnie gdy na mojej witrynie gra odtwarzacz, używam obecnego kodu do poproszenia o pozostania na witrynie
I wyświetla się monit przy wyjściu z witryny. Jednakże chciałbym w jakiś sposób sprawdzić na jaką stronę chce przejść użytkownik (o ile przechodzi), tj. nie chcę aby ten monit się wyświetlał po kliknięciu na link do pobrania pliku. Ktoś udzieli rady? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrezygnuj w ogóle z tego monitu, są straaaaasznie denerwujące. Nie da się sprawdzić, na jaką stronę chce przejść użytkownik.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Monit może być potrzebny w przypadku aplikacji internetowej, gdzie wyjscie moze oznaczac utracenie jakos danych.
A co do "nie chcę aby ten monit się wyświetlał po kliknięciu na link do pobrania pliku" to musisz się wgłebić w tajniki eventów: http://doman.art.pl/kursjs/kurs/mouse.html szukaj za frazą "target" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie zrobiłem to inaczej. Zdefiniowałem zmienną globalną, domyślnie na false. Następnie w evencie onclick przycisku dodałem zmienna = true; oraz w kodzie sprawdzającym czy odtwarzacz działa dodałem sprawdzanie owej zmiennej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 00:34 |