![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siema, mam problem z rozkminieniem problemu jakim jest wylistowienie wszystkich folderów i ich zawartości w zwyż. Problem pewnie mało ambitny, ale nie mogę chwycić toku rozumowania na temat pętlenia aż do spełnienia warunku. W googlach nawet nie wiem co wpisać
![]() folder1 > img, img, img folder2 > folder2*1(img, img, img), img, img folder3 < folder3*1(folder3*2(img, img,img),folder3*3(img, img,img)) img, img, img Jak przelecieć pętlą ze sprawdzaniem do skutku spełnienia warunku? Są jakieś metody do tego? Czy mam założyć, że istnieje ograniczona filozofia kilku folderów w głąb.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
w zwyż Nie ma takiego zwierzęcia, jak już to "wzwyż". pętlenia aż do spełnienia warunku Właśnie, jaki warunek ma zostać spełniony by to 'wspinanie' ustało? folder1 > img, img, img folder2 > folder2*1(img, img, img), img, img folder3 < folder3*1(folder3*2(img, img,img),folder3*3(img, img,img)) img, img, img WTF? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1.wzwyż, jakoś tak Sapkowsko by musiało być.
2.Jaki warunek? Nie znajdować się ani jeden folder w liście plików, tylko jak to zapisać :V 3.To z folderami przykład listy, używając same znaki. (nie wykonywać arytmetyki przy tym ;d) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W googlach nawet nie wiem co wpisać ![]() Wpisz to: directoryiterator -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Systemy plików są tak zbudowane, że przeszukiwanie zawsze następuje wgłąb (rekursja) - od pozycji nadrzędnej w kierunku najbardziej zagnieżdżonego dziecka. Może opisz dokładniej swój problem, to postaramy się pomóc. Nie spotkałem się jeszcze z przeszukiwaniem "do góry".
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
W skrócie, potrzebuje wypisać listę plików ze wskazanego foldera. Jeżeli w tym folderze, są następne foldery, to szukał w nich plików do upadłego póki ich braknie.
I w efekcie miał informacje ze w tym folderze, w folderze takim znalazł plik (w moim wypadku obraz). Pisząc ręcznie:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:24 |