![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem sobie w bazie uzytkownikow dodatkowe pole info= 1/0 które będzie wyrzucalo zalogowanym userom komunikat na ekranie jesli jest 1 i user po odczytaniu komunikatu będzie mógł go ustawić na zero jako ze zauważył i zaakceptował notyfikację. Wszystko działa tylko przeoczyłem gdzieś coś bo mi nie przestawia z 1 na 0
MySQL nie wyrzuca błędów przy zapytaniu z mysql_error, nawet jesli ma uruchomione opcje error_reporting(E_ALL); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat MySQL nie wyrzuca błędów przy zapytaniu z mysql_error, nawet jesli ma uruchomione opcje error_reporting(E_ALL); Przecież nigdzie nie robisz mysql_error() wiec trudno by ci go rzucało...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w czy jest pusta, nigdzie nie przypisujesz na jakiej tabeli ma pracowac -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor nie sprecyzowałem dokładnie, "nie wyrzuca przy zapytaniu z mysql_error", którego nie wkleiłem tutaj, tylko o tym napisałem po ówczesnym sprawdzeniu
![]() tak wyglądał kawałek kodu:
Domonis zapomniałem dodać również iż tabela jest zawarta w pliku config.inc i jest zaincludowana do danego dokumentu. zmienne wszystkie i sesion i login i jakiekolwiek wyświetlają poprawne wartości jakie powinny mieć, nie działa tylko przycisk update, czyli ten kawałek kodu, który po zalogowaniu się użytkownika X wyświetla czy pole MySQL u niego "info =1", jeśli tak to wyświetla monit na ekranie i to jest ten monit, który jest zarazem przyciskiem robiącym z pola "info=0". a mam takie pytanie, bo jeśli wywołuję i sprawdzam warunek poprzez mysql_num_rows to czy czasem nie muszę też tego mojego zapytani UPDATE wysłać jako num_rows? czy warunek, że $login = $_SESSION['login'] jest wystarczający do zmiany info przy odpowiednim loginie? idę sprawdzić... ![]() //edited 27.10.11 17:07 kurczę Domonis po części miałeś rację... bo była zmienna tabela zdefinoiwana, ale pod nią był przypadkowo zaincludowany plik który posiadał też tą samą zmienną, ale z zupełnie inną treścią! Ten post edytował adek- 27.10.2011, 16:10:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 06:29 |