![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taka prozbe mam sciagnietych kilka skryptów portalowych i z forum chcialem je tylko przetestowac i daltego w domu gdzie nie mam netu uzywam serwera KRASNAL 2.6 i jak chce zainstalowac jakis ze skryptów musze wpisac nazwe logi i haslo bazy danych a nie mam pojecia jaki to jest czy musze utworzyc wlasna baze czy te ktore sa w krasnalu tez wystracza tylko jak to teraz zrobic czy ktoś mogłby mi pomoc
Serdeczne dzieki -------------------- Wojtas
wejdz www.wojtas810.friko.pl www.wojtas810.prv.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysle ze na stronie krasnala sa podstawowe informacje, m.in haslo
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DB w krasnalu domyślnie ma ustawione:
login: root hasło: krasnal Wszystkie informacje można znaleźć na stronie http://localhost/ -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak wiem to juz probowalem ale dalej nie skutkuje czty musze podac sciezke bezwzgledna do bazy danych czy co poniewaz nie wiem tyle to ja sam wiedzialem poniewaz jak widac czytac umiem.
Lecz jak wpisuje haslo i login domyslny z krasnala ( gdzie ich nie zmieniam ) to i tak wyskakuje mi blad Juz nie wiem co mam robic prosze pomozcie -------------------- Wojtas
wejdz www.wojtas810.friko.pl www.wojtas810.prv.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
na pasku na dole po prawej powinna być ikonka z możliwością konfigurowania tych rzeczy tam może są ustawienia dotyczące mysql i hasła?
-------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chwila, a wgrałeś te bazy od skryptów?
możesz to zrobić przez phpmyadmin w ten sposób przetestujesz również, czy prawidłowo podajesz login i hasło. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym zaczal od skonfigurowania phpmyadmina
![]() ![]() -------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Czasami myślę, iż Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje zdolności. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:47 |