![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam
Problem jest następujący napisałem klasę która ma rysować tabele z danymi operacja ($tabe, nagłówki, pola) Wszystko działa lecz chciałem dodać jeszcze wykonywanie funkcji do pola operacja ($tabela, "nagłówek1;nagłówek2;nagłówek3;nagłówek4;..","pole1;pole2;dzałanie(zamien)=pole3;pole4;...") ";" i "=" to separatory jest możliwość aby ciąg znaków dzałanie(zamien)=pole3 po zamianie dzałanie(pole3) się wykonał np: substr(zamien,0,100)=text niestety wyświetla mi się jako ciąg znaków Ten post edytował hola777 25.10.2011, 11:35:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja sugestia zamień to na tablicę zamiast pisac z separatorami możesz dać to w tablicy jako argument funkcji.
zobacz twoja opcja:
moja: Nie uważasz że to lepsze podejście? ![]() A jeśli chcesz to dalej na stringach robić to musisz użyć wyrażenia regularnego w funckji preg_replace i wrzucić to co wyjdzie w EVAL co raczej wskazane nie jest ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam Problem jest następujący napisałem klasę która ma rysować tabele z danymi operacja ($tabe, nagłówki, pola) Wszystko działa lecz chciałem dodać jeszcze wykonywanie funkcji do pola operacja ($tabela, "nagłówek1;nagłówek2;nagłówek3;nagłówek4;..","pole1;pole2;dzałanie(zamien)=pole3;pole4;...") ";" i "=" to separatory jest możliwość aby ciąg znaków dzałanie(zamien)=pole3 po zamianie dzałanie(pole3) się wykonał np: substr(zamien,0,100)=text niestety wyświetla mi się jako ciąg znaków Pomysł dobry jednak w tym wypadku nieprzydatny. Trochę objaśnię sytuacje, poprzedni może nie podałem wszystkich informacji. Wywołanie operacji klasy operacja ($tabela, "nagłówek1;nagłówek2;nagłówek3;nagłówek4;..","pole1;pole2;dzałanie(zamien)=pole3;pole4;...") zamiewniłem tylko "=" na "**" (to jakby w działaniu było przypisanie) operacja ($tabela, "nagłówek1;nagłówek2;nagłówek3;nagłówek4;..","pole1;pole2;dzałanie(zamien)**pole3;pole4;...") pole1, pole2... to tylko nazwy pola tablicy - $tabela A oto klasa
Ponieważ wszystko jest w pętli przebiegającej przez $tabela nie mogę wykonać funkcji na pole3 bo nie jest to odwołanie do danych a tylko nazwa pola tabeli $tabela |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ma w ogóle DOKŁADNIE robić ta funkcja? Masz tak enigmatycznie ponazywane zmienne, że trudno to wywnioskować.
|
|
|
![]()
|
|
Sorry za opóźnienie z odpowiedzią ale nie miałem dostępu do internetu.
Klasa ma za zadanie wypisać dane podane w $tabela (dane pobierane z bazy mysql) w tabeli, chciałem dodać wykonywanie funkcji na polu tak by była bardziej uniwersalna, ale nie wiem jak przekazać funkcje w stringu. Klasa pobiera $tabela(dane z bazy) $pola(nazwy kolumn) $dane(nazwy pola tablicy) Wsio działa ok ale dodane działanie się nie wykona z oczywistych powodów bo jest ciągiem. Klasa przydaje mi się bo wyświetlam wile danych z bazy w formie tabeli Chyba się nie da. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:30 |