![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam dziwny problem. Zapisuję sobie dane do sesji, następnie robię header() i dane z sesji znikają. Sesja zapisywana jest w bazie danych. Całość jest buforowana (ob_start()). Dodam że sprawdzałem rozwiązania z exit po header(), oraz z session_write_close() ale nic nie działa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Włącz wyświetlanie wszystkich błędów. Tu masz napisane jak:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie 2) Pokaż kod 3) A jak wywalisz header to ci działa? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetlanie błędów jest włączone ale żadne błędy się nie wyświetlają.
Kodu za dużo żeby go kopiować, ale generalnie zarys jest taki:
Jak wyrzucę header() to działa wszystko normalnie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok głupie pytanie ale czy nie masz gdzieś czasem "session_destroy()"? :/ Na innej stronie?
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam jeszcze głupsze pytanie: używasz mod rewrite czy odwołujesz się do statycznej strony html? Bo jeśli to drugie, to tam nie sprawdzisz czy sesja działa czy nie (o ile nie zmieniłeś ustawień serwera odnośnie parsowania PHP).
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli bez header() działa to raczej po drodze nie ma nigdzie session_destroy().
oczywiście odwołanie leci przez mod_rewrite Nikt nie jest w stanie pomóc? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy gdzieś nie masz warunku który wygląda mniej więcej tak:
Kod if($_SESSION['klucz'] = 'wartosc') bo wtedy zamiast porównania, masz przypisanie. Dodatkowo sprawdź jakąś wtyczką live headers jakie są wysyłane nagłówki + sprawdź czy ci się tworzy ciastko od sesji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:33 |