![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na tej stronie: http://spiechu.pl/2010/03/22/zend-framewor...-elementu-menu/ jest fajne menu z podświetleniem wybranej zakładki. Chciałbym z tego zrobić menu wielopoziomowe, jednak nie mam pomysłu jak, pisałem do autora-nie odpisuje, pisałem komentarz na stronie(nawet 3)- nie pojawiają się na stronie, próbowałem samemu coś pokombinować ale nie bardzo to przynosi efekty, czy ktoś może pomóć, podpowiedzieć gdzie w tej tablicy $menu dodać kolejną tablicę która będzie stanowić podmenu? Z góry dziękuję za pomoc. -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na tej podanej stronie to jakies nieporozumienie po co tworzyć koło na nowo jak Zend ma wbudowaną nawigacje... poczytaj sobie w manualu http://framework.zend.com/manual/en/zend.navigation.html
-------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak napiszesz plik konfiguracyjny do menu czy bread crumb, to zend automatycznie dodaje klasę bodajże active do wybranego elementu.
Nie wgryzałem się w kod strony, którą podajesz, zobaczyłem tylko początek i mi starczyło - wydaje się, że autor przedobrza. Robisz plik np. navigation.xml z np. takim początkiem <config> <nav> <home> <label>Home</label> <id>m1</id> <title>Strona główna</title> <class>menu_start</class> <module>main</module> <controller>index</controller> <action>index</action> <route>default</route> </home> <program> <label>O programie</label> <id>m2</id> <title>Seo precel</title> <class>menu_start</class> <module>main</module> <controller>index</controller> <action>program</action> <route>default</route> </program> .... W bootsrapie: $navContainerConfig = new Zend_Config_Xml(APPLICATION_PATH . '/configs/navigation.xml', 'nav'); $navContainer = new Zend_Navigation($navContainerConfig); $view->navigation($navContainer); W layout: <?php echo $this->navigation()->menu()->render() ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 08:49 |