![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób używając funkcji mail oprócz tego że wysyłamy wiadomość do siebie, to wysłać też kopie do wypełniającego formularz lecz bez jednej zmiennej.
W tym wypadku chodzi o numer IP. Gdy ktoś do mnie wysyła maila, to dostaję również ip wysyłającego, ta informacja nie jest potrzebna osobie która wypełniła formularz. Czyli wiadomość, która idzie do mnie to zmienna $wiadomosc, a wiadomość, która idzie do wypełniającego to zmienna $wiadomosc_kopia która jest bez zmiennej $adres_ip_postujacego. jak to zrobić ładnie i schludnie? Też chodzi o to by w nagłówku OD, wypełniający miał mój email, a DO swój. Docelowo chce przeskoczyć na PHPMailer, ale teraz muszę na szybko zrobić tą metodą.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyślij dwa e-maile. jeden do siebie, drugi do wysyłającego formularz. czyli po prostu trzeba użyć dwukrotnie funkcji mail()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyślij dwa e-maile. jeden do siebie, drugi do wysyłającego formularz. czyli po prostu trzeba użyć dwukrotnie funkcji mail() No właśnie tak kombinowałem ale nie miałem pewności. Zakładałem, że można zrobić jeszcze inaczej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:27 |