![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam kłopot z jednoczesnym uruchomieniem dwóch skryptów PHP. W pliku work_task.php jest powiedzmy długie jakieś zadanie W drugim status_reader.php odczytującym stan jest
Oba skrypty uruchamiam w FF w osobnych oknach. Według mnie oba skrypty powinny działać niezależnie, jednak status_reader.php czeka aż work_task.php się zakończy i dopiero wtedy działa. Czy ktoś wie z czym to jest związane? Tak zachowuje się na profesjonalnym hostingu i na localhoscie Vertrigo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem host nie ma nic do tego bo chodzi o sesje. Odpal tak samo używając innych przeglądarek i bez problemu.
Musisz napisać nadawanie innego id sesji drugiemu skryptowi. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale właśnie sęk w tym, że potrzebował bym to w jednej sesji (i w jednej przeglądarce).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu nie chodzi o sesję
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu nie chodzi o sesję ![]() Zablokuje PHP, ale dla tej sesji - bo przecież nie całe. Pośrednim rozwiązaniem jest forking (google -> php pcntl fork) ale nie wiem czy w forkowanym procesie będziesz posiadał takie samo id sesji jak w rodzicu. Id sesji jest z założenia unikalne, więc raczej nie, ale sam jestem cieaw. Ten post edytował Adi32 23.10.2011, 08:33:39 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działający układ: work_task.php
status_reader.php (bez zmian) Dziękuję Noidea. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:44 |