![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam czy są jakieś obecnie na rynku polskim dostępne czasopisma o PHP?
Szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kto by chciał o tym czytać? W wolnych chwilach człowiek marzy o odpoczynku od tej katorgi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Witam czy są jakieś obecnie na rynku polskim dostępne czasopisma o PHP? Szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę.. Poczytaj phpmagazyn. Dopiero się rozkręca, ale inicjatywa warta uwagi. Kto by chciał o tym czytać? W wolnych chwilach człowiek marzy o odpoczynku od tej katorgi ![]() Ktoś, kto chce rozwijać swoje umiejętności, by nie utknąć na stanowisku za 1200 zł. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najkrótszy żart informatyczny: programista PHP. ;p
-------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
I by wraz z pierwszą wypłatą za 2000 umrzeć na przemęczenie mózgu? ![]() ![]() Każdy zawód wymaga ciągłego rozwoju. A jeśli do tego chcesz zarabiać więcej niż średnia krajowa, to musisz nieco się poświęcić. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
No jasne, w każdym bądź razie to nie praca dla każdego zdecydowanie. Niektórzy w to nie wejdą żeby nie wiem ile tam płacili.
![]() ![]() Ten post edytował Tho 22.10.2011, 20:08:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jasne, w każdym bądź razie to nie praca dla każdego zdecydowanie. Niektórzy w to nie wejdą żeby nie wiem ile tam płacili. ![]() ![]() Nudnego? Są języki programowania, w których pisanie kodu sprawia czystą przyjemność. -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
No może dla Ciebie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Poczytaj phpmagazyn. Dopiero się rozkręca, ale inicjatywa warta uwagi. Szkoda, że tylko jeden nr jest, ale będę się przyglądał co z tego wyniknie. Ps. wydaje mi się, że jest nisza jeśli chodzi o czasopisma o programowaniu, może ktoś by to wykorzystał.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, a PHPSolMag nie był kiedyś polski? Bo teraz jest najwyraźniej po francusku...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 8 Dołączył: 11.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli "na rynku polskim" != "po polsku" to polecam www.phparch.com . Bez problemu kupisz pdf'a skądkolwiek byś nie był i możesz sobie wydrukować jak lubisz papierowąwersję. Cena jedengo numeru 5$ . W prenumeracie prawie połowe taniej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nisza niszą, ale tworzenie specjalistycznych gazet to wiąże się z kosztami (jeśli ma to być coś na poziomie). A za kosztami idzie cena. Jeśli gazeta ma kosztować powiedzmy 20zł to nie wiem czy było by na to duże zainteresowanie.
Po pierwsze grono do którego takie czasopismo mogło by docierać jest dość wąskie. Dlatego łatwiej jest tworzyć gazetę typu Komputer Świat gdzie wiedza do stworzenia tego wszystkiego jest mniej cenna (nie ujmując osobom tworzącym tą gazetę, bo niektóre artykuły są naprawdę na poziomie i trzeba mieć wiedzę) a ilość chętnych do przeczytania też jest więcej. Traktuje ona bardziej ogólnie czyli każdy znajdzie coś dla siebie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod Poczytaj phpmagazyn. Dopiero się rozkręca, ale inicjatywa warta uwagi. Szkoda, że tylko jeden nr jest, ale będę się przyglądał co z tego wyniknie. Ps. wydaje mi się, że jest nisza jeśli chodzi o czasopisma o programowaniu, może ktoś by to wykorzystał.. Niedługo będzie kolejny ![]() A odnośnie samego braku tego typu prasy na polskim rynku, to wszystko rozbija się o kasę. W Polsce na tym nie zarobisz, więc nikomu nie chce się tego robić. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:58 |