![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam więc tak mam pewien problem na który wcześniej się nie natknąłem mianowicie mam kod w php
oraz
i na końcu strona
a teraz problem zasadniczo powinno to działać i działa ale nie u mnie mianowicie strona wogóle się nie ładuje lecz jak bezpośrednio odwołam się do info.php to pokazuje błędne hasło a jeśli podaje hasło i poprawne to niestety nic się nie dzieje dlatego mój wniosek coś nie tak z sesją php i nie wiem czemu próbowałem już setki konfiguracji php.ini i nic więc pytam czy ktoś miał takie problemy apache 2.0.50 php 4.3.7 mod_php i mod_ssl na końcu dodam iż ten sam problem był w apache 2.0.49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałeś czy w ogóle Ci działają sesje? Stwórz jakiś przykładowy skrypt i sprawdź.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf @ 2004-07-03 13:56:13) Sprawdzałeś czy w ogóle Ci działają sesje? Stwórz jakiś przykładowy skrypt i sprawdź. w phpinfo mam Session Support enabled to że sesja nie działa to ja też wiem ale ale chce dojść dlaczego i ją uruchomić Ten post edytował gali 3.07.2004, 15:24:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli pracujesz na Windows, to sprawdź, jaki masz katalog tymczasowy dla plików sesji (ja musialem naprzyklad utworzyc C:\tmp)
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie nie pracuje na windows pracuje tylko na linuksie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc spróbuj ściągnąć jakiś gotowy skrypt operujący na sesjach i zobacz czy działa.
|
|
![]()
|
|
jeśli móg bym prośic o jakiś link z tego względu iz narazie testowałem sprawdzone skrypty np z webcity itd
![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmm... spróbuj wyłączyć cookies w przeglądarce i zobacz czy Ci działa np. phpBB (czy nie wylogowuje)
|
|
![]()
|
|
więc tak postanowiłem potestowac i phpBB działa więc chyba sesja też działa jeśli się mylę proszę o sprostowanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Skoro phpBB dziala to znaczy ze sesje sa OK. Wiec blad lezy po stronie skryptu. Po co porownywac ID sesji? Nie mozesz po prostu miec zapamietanego w bazie czy user jest adminem czy nie?
|
|
![]()
|
|
ok więc mam prośbę napisz skrypt co bedzie działał u ciebie i sprawdzimy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Formularz logowania
Ten post edytował Dabroz 3.07.2004, 17:18:53 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
odpaliłem to u siebie i nic nie daje jak odpaliłem to z opery to dostaje komunikat
Kod Płączenie zostało zerwane przez zdalny serwer http://xx.xx.xx.xx/~gali/login.php ![]() |
|
|
![]()
|
|
To dziwne, bo u mnie w ten sposób jest rozwiązane logowanie. Na pewno dodałeś wszystkie niezbędne fragmenty kodu? Reakcja przeglądarki jest hmm... dziwna. Może to jakiś problem z funkcją header, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
mam w tym względzie prośbę podeśli mi swój php.ini albo zrobimy to w drugą stronę ja wyśle tobie mój
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:37 |