![]() |
![]() |
-Nieogarniający- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie wiedziałem jak zatytułować temat..
Ale postaram się wszystko wytłumaczyć w treści.. Wydaje mi się ze w samym php nie da się tego zrobić więc zaznaczyłem js ;d Już tłumaczę. Na stronie mam 3 select'y. Można wybrać pierwszy. Kiedy wybierze się pierwszy, można wybrać coś z 2, a gdy wybierzemy 2 to z trzeciego ;d Nie wiem czy zrozumieliście w razie czego proszę pytać to postaram się wyjaśnić to jakoś lepiej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatek 2giemu i 3ciemu selectowi ustawiasz atrybut disabled
dla pierwszego ustawiasz akcje onChange ktora odblokowuje 2gi select dla drugiego ustawiasz akcje onChange ktora odblokowuje 3ci select ot cala filozofia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
-Nieogarniający- |
![]()
|
Goście ![]() |
właśnie nie wspomniałem, że po wybraniu w tym pierwszym np. wartość1 w nastepnym pokaże się wartość1_1, wartość1_2 itd.
inaczej po wybraniu w pierwszym wartość2, czyli w nastepnym wartosc2_1, wartosc2_2 itd. nie umiem tego wyjaśnić tak dokładnie.. takie cos chciałbym uzyskac jak na tej stronie: kliknij tutaj |
|
|
-Nieogarniający- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie mogę edytować, więc sry za double'a..
chyba wiem jak to wyjasnic ;d pierwszy select Wybierz marke (Nokia, Samsung, HTC itd.) drugi select Wybierz model (i tutaj w zaleznosci od wyboru 1 selecta wyswietla sie modele danej marki) |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Robisz dokładnie tak, jak napisał @ylk, z tym, że zawartość selektów uzupełniasz asynchronicznie wywołując odpowiedni skrypt PHP AJAX-em.
|
|
|
-Nieogarniający- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli można to załatwić tylko AJAX'em?
|
|
|
![]() ![]() |