![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, załóżmy że mam serwis www na którym użytkownicy wysyłają pliki na serwer. W pewnym momencie miejsce się wyczerpuje i teraz jak mądrze dodać kolejny serwer, tak aby wysyłanie odbywało się tak jak poprzednio z tym że na 2 serwer ?
Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie koniecznie musisz kupować drugi serwer, bo po co 8gb ramu dla serwera plików?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest to takie proste jednego serwera mieć nie mogę bo chyba nikt nie zapewni mi ok. 1 Tb na dane, po 2 potrzebuję to tak powiązać aby skrypt wysyłał pliki na server2 w memencie gdy server1 nie odpowiada lub jest pełny ale z drugiej strony by użytkownicy wciąż mogli pobierać pliki z servera1 oraz gdy tylko zwolni się miejsce na server1 to skrypt ma znów wsyłać tam pliki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 06:04 |