![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
am funkcję:
jak kliknę na dany stworzony odnośnik to wyświetla mi w funkcji test(iter); wartość ostatniego odnośnika. Dla każdego odnośnika jest ta sama wartość. Nie wiem jak zrobić, żeby np po kliknięciu na 2 odnośnik wyśeietliło mi że to jest drugi, na trzeci - trzeci, czwarty-czwarty. Obecnie na którykolwiek nie kliknę to mam wartość ostatniego... czy może mi ktos pomóc?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 sposoby - w pierwszym kłania się zasada zasięgu zmiennych gdzie masz błąd w logice i poprawnie powinno być:
Kod a.onclick=(function(iter){ return function(){test(iter);} })(iter); drugi to i tak pośrednio numer przekazujesz do atrybutu id w taki sposób, że bez problemu można odzyskać tą liczbę np tak: Kod a.onclick=function(){test(~~parseInt(this.id,10));}; ~~ raczej nie potrzebne ale to dla przypadków gdzie miałbyś uzyskać czasem NaN - choć zazwyczaj używam do przybliżania w dół... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:30 |