![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce, aby skrypt sprawdzał, czy wysyłany plik mam poprawne rozszerzenie, a w przypadku złego wyskoczył błąd np. Niepoprawne rozszerzenie pliku.
Przy zmianie nazwy pliku dostałem wskazówke:
Niby coś mi swita, ale nie do końca więc prosze o pomoc. Rozszerzenia mają być tylko .jpg i .png. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, ze podany skrypt sprawdza poprawność rozszerzenia.
A co z błędem w przypadku złego rozszerzenia? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to wyświetl błąd. Masz juz informacje czy jest ok czy nie jest a gdy nie jest ok to wyswietl blad. No IF nie umiesz użyć? To zajrzyj do manuala
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak tylko ten kod nie działa.:
Wyświetla błąd: Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 59 Ten post edytował ebate 21.10.2011, 18:21:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Forum to nie parser. Zresztą w komunikacie błędu wyraźnie jest napisane, że brakuje średnika przed nawiasem zamykającym (}).
|
|
|
![]()
|
|
Przy tworzeniu konta podałem plik ze złym rozszerzeniem i wyskakuje:
Notice: Undefined index: extension in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 48 Warning: explode() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 57 Strict Standards: Only variables should be passed by reference in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 57 Warning: end() expects parameter 1 to be array, null given in C:\xampp\htdocs\PIOTR\register.php on line 57 Konto aa2 zostalo utworzone, a zdjecie zostało wysłane. Kliknij, aby wrócić do Strony głównej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój błąd zamiast ['tmp_name'] powinno być ['name']
ps. nstepnym razem wrzucaj błędy w google - odpowiedź dostaniesz dużo szybciej niż na forum... Ten post edytował CuteOne 22.10.2011, 05:42:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:28 |