![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,napisalem taki skrypcik :
var haslo; haslo=GetElementById('pole'); if(haslo =='dupa') { alert('dobrze'); } else { alert('Wprowadziles złe dane'); } Mam gdzieś w kodzie pole o ID pole : <div class="haslo"><input type="password" id="pole"/></div> I wpisuję w nim haslo "dupa" i naciskam na to : <div class="zaloguj"><input type="submit" value="" class="strzalka" /></div> I nic się nie dzieje, nie dostaję aletrta że dobrze, czy że źle - jak źle wpiszę umyślnie. Czy ktoś mi może powiedzieć co to nie tak ? Czy mam użyć innej metody, jeżeli tak to jakiej ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podstawy JS się kłaniają.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobiłem to tak :
var haslo; function sprawdz() { haslo=document.GetElementById('pole').value; if(haslo =='dupa') { alert('dobrze'); } else { alert('Wprowadziles złe dane'); } } <div class="haslo"><input type="password" value=""id="pole"/></div> <div class="zaloguj"><input type="button" onclick="sprawdz();" value="" class="strzalka" /></div> Ale nie dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie Get a get. Patrz w manualu jak się funkcje nazywają
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No i tak nie dziala
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
onclick="sprawdz();return false;"
Jak ta poprawka zadziała to z góry mówię że dostaniesz po uszach... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Muszę Cię zmartwić ale nadal ie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
ALbo
Wystaw to na zewnątrz i sami oblukamy Albo użyj FireBug i sam wkoncu sprawdź co i jak -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok
![]() Ten post edytował sakuwbarakushow 21.10.2011, 12:38:49 |
|
|
![]()
|
|
brak słów.....
miało być return false A ty jak wprowadziłes?! miało być get a nie Get. Napisałes ze poprawiłeś a nadal jet GetElementById No jak mamy komus pomóc jak ten ktos prosych komend nie potrafi wykonać?! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem to get -.- ale nie zamieniłem pliku na serwerze x d
Dobra działa dzięki ![]()
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:36 |