![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam skrypt, który zmienia mi nazwę wgrywanego pliku do katalogu na nazwę użytkownika. Problemem jest to, że w bazie MYSQL zapisywana jest ścieżka o nazwie jeszcze przed zmianą jej na nazwe konta użytkownika.
Ma ktoś może pomysł na rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co przechowujesz w $konto
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwa użytkownika (login)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
domyślam się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
daj kawałek kodu kiedy przypisujesz dane do zmiennej |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Sorki, źle zrozumiałem Twój problem, a w sumie to sam wprowadziłeś mnie w błąd.
Ale mniejsza z tym, piszesz Cytat Problemem jest to, że w bazie MYSQL zapisywana jest ścieżka o nazwie jeszcze przed zmianą jej na nazwe konta użytkownika. Przyjmując, że nazwę nadajesz poprawnie daj kod, którym zapisujesz informacje o pliku w bazie. |
|
|
![]()
|
|
Wszystkie fragmenty skryptu php odnośnie uploadu i zmiany nazwy wysyłanego pliku. Ale rozumiesz o co mi chodzi? Jest tak, że użytkownik o loginie DAWID wysyła plik o nazwie ptak.jpg. Przy wysłaniu zostaje zmieniona nazwa na DAWID.jpg, lecz w bazie MySQL jest zapisana ściezka pliki/ptak.jpg, a pwoinno być pliki/DAWID.jpg |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, w zapytaniu masz błąd, zapisujesz dane zmiennej $name, w której przechowujesz nazwę pliku uploadowanego czyli ptak.jpg
Utwórz sobie dodatkową zmienną np.
$sciezka będzie przechowywać pliki/nazwa_uzytkownika.jpg
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:35 |