![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
czytam wlasnie dokumentacje kohany i skopiowalem z tej dokumentacji taki przyklad
nie wiem tylko o co chodzi z tym "->set('product', $product));", jak znalazlem w klasie view, dodaje to dane do tablicy _data[] w tej klasie, inna funkcja tej klasy, moze te dane zwrocic - ale po co to? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile kojarzę, ustawiasz w ten sposób zmienne dostępne potem w widoku za pomocą $product.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
tez tak myslalem, ale w widoku nei mam zmiennej o takiej nazwie
zaczalem z ta kohana, ale srednio mi sie to podoba - jest nascie metod do wczytywania widoku, nascie metod do odbierania parametrow z adresu etc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tym forum jest sporo kohanowców, więc z pewnością ktoś odpowie na Twoje zarzuty:)
Kiedyś robiłem w Kohanie, a nie pamiętam "nascie metod do wczytywania widoku", teraz akurat wychodzę, ale potem spojrzę na ten swój kod i odpowiem, ale teraz mogę powiedzieć jedno: Kohana najlepszym frameworkiem jest:) Ja zaczynałem tutaj: http://kerkness.ca/kowiki/doku.php i naprawdę polecam. Ten post edytował konrados 20.10.2011, 12:05:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak będzie łatwiej:
->set('view_product', $controller_product)); ustawia w szablonie zmienną product, w tym sensie, że w szablonie będzie widoczna jako $view_product, przypisując do niej zmienną $controller_product w miejscu wywołania, czyli np w kontrolerze (tak jak w Twoim przypadku). Dzięki temu w widoku product/view możesz zrobić print_r($view_product) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 03:12 |