![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 4 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób mogę wybrać z tabeli asocjacyjnej tylko interesujące mnie rekordy?
Dla przykładu podam taką tabelę: Imię|Nazwisko ----------------- Adam|Nowak Piotr|Kowalski Adam|Iksiński Jan|Ciekawski Chciałbym teraz wyświetlić rekordy w których imię to "Adam". W mysql'u dałbym takie zapytanie
Ale nie wiem jak można to zrobić na tablicy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
A w jaki sposób konstruujesz tablice? Może array_search?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 4 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Chyba powinno być:
I chyba będziesz musiał zastosować array_walk_recursive i przekazać do callback'a swoją wartość, którą szukasz. |
|
|
![]()
|
|
Chyba powinno być:
I chyba będziesz musiał zastosować array_walk_recursive i przekazać do callback'a swoją wartość, którą szukasz. Poczytałem trochę o tym i... niewiele mi to powiedziało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W każdym razie rozwiązałem to swoim łopatologicznym sposobem za pomocą pętli i warunków. I na razie mi to chyba wystarczy. Bo docelowo nie chodziło mi o imiona, tylko o magazyny, ale dla łatwiejszego sprecyzowania pisałem o imionach. Mam 40 magazynów i każdy z nich będzie sprawdzany, czy znajduje się w tablicy. Może i nie jest to zbyt optymalne, ale mi to wystarczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:28 |