![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, pracuję nad dodatkiem, który wyświetla mi okienko z obrazkiem (coś jak captcha - od strony php jest wszystko ok, generowanie itp.).
Mam jednak problem z jQuery i z ajaxowaniem tego formularza. Póki co korzystałem ze stałego kodu na ajax:
Czyli tłumacząc: Funkcja włącza się po kliknięciu guzika zatwierdz_kod, kod php odpowiedzialny za sprawdzenie jest w ajax.php, efekt tego działania jest wyświetlany do divie #przepisz_kod. Wszystko działa ok, póki nie pomylimy się podczas przepisywania, bądź też gdy jest tylko 1 kod do przepisania. W innym wypadku, ajax w ogóle się nie ładuje. Tłumacząc dokładniej: Jeśli skrypt ajax.php wykryje niepoprawność kodu zwraca ten formularz jeszcze raz (wygląda dokładnie tak samo, w tym samym divie), tyle że tym razem w ogóle guzik Zatwierdź nie odpowiada (po kliknięciu nawet nie ładuje ajaxa). ------------ Inna sprawa, jeśli chodzi o wiele pól z kodem - tutaj, po naciśnięciu Zatwierdź, wysyła do pierwszego elementu, bez znaczenia czy to 5 czy 1 guzik. Czytałem coś o "this" jednak tutaj jest taki problem, że schemat wygląda tak: Tak więc treść jest w przepisz kod a nie jakby wg "this" pakowało do zatwierdz_kod. Z góry dzięki za pomoc. Miłego dnia. // edit: naprawione 2 opcje:
Ten post edytował miki3475 19.10.2011, 19:02:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:29 |