![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2011 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
onclick='onloadHandler(funkcja());'
w taki sposób ładuje skrypt np. przez submit'a chciałbym zrobić tak, żeby skrypt ładował się bez żadnego kliknięcia.. tak po prostu np. if($zmienna = 1) { // i tutaj wyświetlanie automatyczne czegoś przez javascript lub ukrywanie czegoś } |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2011 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
nie zrozumiałeś mnie, chodzi mi o to, żeby załadować jakiś skrypt np.
var z1 = document.getElementById('przykladowy'); z1.style.display = "none"; tak nie działa: Kod if($zmienna = 1) {
?> <script> var z1 = document.getElementById('przykladowy'); z1.style.display = "none"; </script> <?php } Ten post edytował wezyrno 19.10.2011, 16:31:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Osadzasz to kodzie HTML, czy to jest samodzielny skrypt PHP-owy?
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
jest to skrypt PHP
|
|
|
![]()
|
|
jest to skrypt PHP To jak masz zamiar wykonać kod JavaScript w kodzie PHP (czyli po stronie serwera) ? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
faktycznie, zapomniałem o tym
to jak mam to zrobić? gdy zaincluduje plik html do php to i tak wyjdzie przecież na to samo... nie mam rozwiązania |
|
|
![]()
|
|
faktycznie, zapomniałem o tym to jak mam to zrobić? gdy zaincluduje plik html do php to i tak wyjdzie przecież na to samo... nie mam rozwiązania Ale Ty musisz zrobić odwrotnie - to kod PHP z f-cją w JavaScript musi znaleźć się w HTML, by wykonał się po stronie serwera. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat kod PHP z f-cją w JavaScript musi znaleźć się w HTML, by wykonał się po stronie serwera. Ale jak aj mam to zrobić? mam tak, że tworze gre i na mapie 2d gdy wylosuje sie walka wtedy musi wyświetlić się okienko - co ma zrobić skrypt w javascript, całość po prostu musi się odbyć w pliku ajaxa w którym losowanie następuje podczas tego poruszania nie wiem, po prostu nie wiem jak to zrobić Ten post edytował wezyrno 19.10.2011, 21:12:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:33 |