![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie dotyczące SEO strony s0paw0anie.l0ublin.pl*, strona od kilku dni znika z google. Około 4 dni temu nagle wszystkie słowa pod jakimi można było znaleźć stronę w google przestały reagować, jedynie podanie pełnej domeny wraz z przedrostkiem www. daje rezultaty.
Strona znajdowała się na kilka fraz w top 50 a na dwie "spawanie" "spawanie lublin" w top 10, teraz nawet narzędzie google pokazują brak pozycji dla "spawanie lublin", a dla "spawanie" 9,6, ale i tak próżno szukać w google, nawet na odległych pozycjach. Strona była pozycjonowana delikatnie, dodawanie katalogów ręcznie tylko i wyłącznie, kilka za free kilka za $$. Dodana do podpisów na kilku forach (w tym czasie mniej więcej zniknęła), blogi nie tematyczne w sporej ilości. Nic poza tym nie było umyślnie tworzone, strona miała mieć zapewniony lekki start. Blogów było około 60, tyle samo katalogów poza tym z 5 płatnych i 10 fora w podpisie lub reklamie, w tym na jednym pojawiały się 4 linki w podpisie kierujące do jednej strony - tutaj wydaje mi się zaczęły się problemy. Całość była rozłożona w czasie 4 miesięcy. Macie jakiś pomysł dlaczego tak się stało? :-) Mam nadzieję, że nie podłapało mnie w jakieś filtry lub piaskownicę.. *Usunąć zera -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej tylko filtr, skoro G ma zindeksowane strony
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam, mam na dodatek na dokładną frazę domeny też coś znajduje. Jakiś pomysł jak się z tego wydostać? Pousuwać linki? Rozumiem, że jak strona była top 5 a teraz w ogóle w narzędziach dla webmasterów jej nie ma (inne o dziwo są) to już nie odzyskam pozycji?
Może to być tylko błąd algorytmu google bądź jakieś zmiany tymczasowe? Czytałem, że czasem się tak dzieje na tydzień dwa i wszystko znika. Tymczasem co powinienem zrobić? Czekać czy usuwać linki tam gdzie mogę? -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nie usuwaj linków. Poprostu pracuj cały czas nad stroną, aktualizuj ją, dodawaj stopniowo linki i uzbrój się w cierpliwość. Nie wydaje mi się żebyś wpadł w filtr, to raczej jakieś chwilowe zawirowania Googla. Jesli strona przez dłuższy czas nie bedzie wracać na czołowe pozycje, zawsze możesz ją zgłosić do powtórnego rozpatrzenia link tutaj
Ten post edytował potkot 18.10.2011, 17:00:43 |
|
|
![]()
|
|
W narzędziach dla webmasterów jest krytyczny spadek od 3 dni (+4 opóźnienie) jak średnio miałem 200 linków dziennie wyświetlanych stopniowo spadło do 12, ostrą krzywą w dół. Prz kluczowej frazie napisane -100%.
Oki, zrobię jak radzisz. :-) -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeszcze raz powtarzam, linki.. linkom nie równe. Większość linków do twojej strony ma atrybut "nofallow". Części starych linków w ogóle nie ma, zatem.. kicha.
Ale fakt faktem pod frazę "spawanie.lublin.pl" powinieneś być znaleziony, a tutaj kicha. Być może zbyt dużo dodałeś linków w ostatnim czasie? "Mass linking" przez google'a nie jest lubiany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 20.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i ie strony nadal są zaindexowane i strona jest dostepna po wpisaniu domeny w yszukiwarke to nie ma się co stresować
miałem tak już wiele razy (po Panadzie) serwis znika na tydzień dwa i wraca, ja w swoją biłem scrapeboxem skoro i tak jej nie było to i tak gorzej nie będzie:) powinieneś mieć inna domenę z jakimś blogiem albo innym skryptem, unikalne treści w tematyce serwisu głównego i pozycjonuj, jeśli dostałeś bana to będziesz mógł przepiać i szybko się zindexuje -------------------- < ahref="http://plusseo.pl" title="wymiana google +1" target="_blank">Wymiana Goolge +1</a>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: WLKP Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodana do podpisów na kilku forach (w tym czasie mniej więcej zniknęła), blogi nie tematyczne w sporej ilości. może anchor text miałes podobny albo taki sam na tych forach... Warto dodawać do stron, blogów, katalogów powiązanych tematycznie z Twoją stroną. Tak jak napisał potkot: Poprostu pracuj cały czas nad stroną, aktualizuj ją, dodawaj stopniowo linki i uzbrój się w cierpliwość. |
|
|
![]()
|
|
Temat stary, ale miałeś nosa napisać właśnie teraz! Wcześniej po powrocie i przerwie 2-3 dni PR zwiększył się o jeden, teraz znów widzę jakąś tendencję spadkową, aż do zera - zobaczymy co się stanie.
Cały czas dodaję linki normalnie i od czasu do czasu dodam coś do strony. :-) -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:55 |