![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod: i css:
chodzi o to, że chce aby stopka była rozciągnięta na cała szerokość strony, ale z marginesami bocznymi 43px; Na FF i opera działa dobrze, tylko jak zwykle na IE się sypie -.- P{rosiłbym o jakąś podpowiedź, bo nie chce tego robić w jakis tabelach, div w divie itp. Chce to jakoś ogarnąć za pomocą CSS. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dla stopki dodać:
Kod width: auto; zamiast Kod width: 100%; Nie jestem pewien czy to zadziała, bo nie mam IE 6/7, a w IE8 działa to tak samo jak w innych przeglądarkach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok i niestety trzeba Cię ochrzanić
![]() Na co Ci position:absolute w stopce? ![]() ![]() ![]() ![]() Marginesy nie są stworzone do używania razem pozycjonowaniem absolutnym... ehh... To że jakaś przeglądarka to wyświetla to po prostu fart ;P Olej position:absolute, pokasuj deklaracje left, right, top itp.. i skasuj cokolwiek związanego z width (div automatycznei ma width na auto) powinno smigać ![]() HTH! P.S. Jeżeli naprawdę potrzebujesz tego absolute... Musisz niestety do tej stopki którą masz wrzucić kolejnego diva... ZOBACZ Ten post edytował Sephirus 18.10.2011, 12:28:56 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Absolute potrzebuję, żeby stopka była zawsze na dole strony i tyle. Posłużyłem się Twoim przykładem z linka i działa. Dzięki :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:53 |