![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie. Chodzi mi o takie coś jak: w przypadku wymaganych pól wyskakuje mnie komunikat "wpisz...." a jest to związane z:
Chciałbym, aby taki komunikat wyskakiwał w przypadku braku zdjęcia. Dodam, że zdjęcie jest wysyłane równolegle z danymi (odpowiada za to jeden przycisk). Oto el. związane ze zdjęciem:
Nie wiem czy to co podałem jest potrzebne ale tak" na wszelki wypadek" ![]() Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://pl.php.net/manual/en/function.is-uploaded-file.php
Mówi ci, czy zdjęcie było dodane czy nie. Robisz IFa mniej wiecej tak jak robiłeś na KONTO i po sprawie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak to połączyć z komunikatem, że konto zostało założone?
Oto właściwa część kodu:
I teraz chciałbym , aby częśc tego była połączona z kodem powyżej, a druga część dawała błąd " Dodaj zdjęcie"
Niejasno się wyraziłem. Mam kod php, który sprawdza mi, czy plik został wysłany czy nie. Również mam kod php przy rejestracji, który sprawdza mi, czy : istnieje podobne konto, czy hasła są poprawne. Jeśli jest wszystko dobrze wyświetla mi komunikat, że konto zostało założone. Do czego zmierzam: Chcę tak połączyć oba kody, aby w przypadku poprawnego loginu, hasła i zdjęcia wyświetlał mi komunikat, że konto zostało założone. W przypadku złego loginu, niepoprawnie powtórzonego hasła i źle wysłanego pliku (a właściwie brak wysłanego pliku). Posiadane przeze mnie kody wszystko zawierają, lecz nie umiem (niestety) tych kodów połączyć. Bardzo proszę o pomoc. Kod dotyczący wysyłanego pliku:
A oto drugi kod, dotyczący sprawdzania loginu oraz hasła:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:47 |