![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam taki oto "formularz". teraz chcę go uzupełnić cURLem 1. czy da rade uzupełnić taki pseudo-formularz? 2. w jaki sposób to zrobić? nie mam dostępnych żadnych name ani nic. 3. taki kod zadziała jako submit?
formularz pierwotnie jest pobierany przez jquery i wysyłany ajaxem, więc problemu z pobraniem wartościu inputa nie ma. ale jak to zrobić z cURLem? proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
przekazać ajaxem? nie rozumiem. po raz pierwszy mam do czynienia z tym i tym jednocześnie. jakieś objaśnienie, tutorial, artykuł ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze jedno nie ma nic wspólnego z drugim.
- wysyłasz do serwera żądanie AJAX'em np. odbierz.php?url=http://www.wp.pl - po stronie serwera w pliku odbierz.php wstawiasz curl_setopt($c, CURLOPT_URL, $_GET['url']); - odpowiedź z cURL'a wysyłasz do przeglądarki (np. poprzez echo) Ot i cała filozofia Ten post edytował CuteOne 17.10.2011, 18:17:11 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dalej nie rozumiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Po ponownym przeczytaniu twojego posta już chyba wiem o co ci chodzi..
1. W funkcji loginBox() poszukaj w jaki sposób wysyłane są dane ajaxem 2. Te dane podstaw do cURL'a Najlepiej pokaż ciało tej funkcji EDIT: curl nie uzupełnia inputów. za pomocą curla wysyłasz żądania do wskazanych przez CURLOPT_URL stron... lepiej przeczytaj co to curl i jak się z nim obchodzić ![]() Ten post edytował CuteOne 17.10.2011, 18:39:10 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Gościu.... sam napisałeś, że formularz logowania na stronie idzie AJAXem, tak? Tak.
No to CuteOne ci grzecznie tłumaczy, byś sobie podejrzał co oni tym ajaxem ślą, i to samo wysłał cURLem. Ot i cała filozofia. A to jak wygląda formularz u nich na stronie jest ci nie potrzebne. Potrzebne jest ci to, co idzie ajaxem po wcisnieciu przycisku. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
zmienne name i password są pobierane przez jquery. w jaki sposób przenieść je bezpośrednio do curla? |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj jak wysyła się dane POST używając do tego cURL'a. Dane jakich wymaga ten formularz wraz z adresem masz podany w tej funkcji teraz wystarczy pomyśleć / poszukać pomocnych artykułów na google.
google -> curl POST google -> php curl tutorial |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
napotkałem jeszcze jeden problem.. a mianowicie okazuje się, że plik core.php jest odpowiedzialny za logowanie, rejestracje, itp. jest tam spakowane wszystko. z tego co widzę, serwer rozróżnia to za pomocą "type". na przykładzie kodu podanego wyżej, type: "loginUser", jak wysłać to cURLem?
|
|
|
![]()
|
|
tak samo jak login i hasło.....
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dobra już wszystko ogarnąłem wielkie dzięki CuteOne
|
|
|