![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , wiem że na internecie jest sporo przykładów z dostępem do bazy przez php ale dosłownie nic mi nie działa i nie wiem co robie nie tak , zaraz mnie pirun strzeli od tego . A więc od początku
wpierw na internecie założyłem konto cba.pl i wszedłem na phpmyadmin (poprzez www) i dał stworzyłem baze i pare tabelek, gdy chciałem połaczyć je w relacje okazało się że muszą one byc typu InnoDB , oczywiscie opcja nie dostepna i meczyłem sie jakis czas z tym . następnie zainstalowałem lokalnie phpmyadmin + xamp(apache,mysql,filezilla) i tam lokalnie już była taka opcja zaimporotwałem baze z www na kompa lokalnie porobiłem relacje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) teraz chce wyświetlic tą baze tzn tabele w php(localhost + xamp) ale nic nie idzie i nie wiem czemu mam nastepujace pytania jak czy baza która lokalnie tworze musze ja eksportowac do pliku żeby odwołac sie poprzez php czy ona gdzies tam juz jest (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) mam tą baze wyeksportowaną do pliku nazwa_bazy.sql i wrzuciłem ten plik do xamp/htdocs , nie wiem czy tak trzeba ale tak zrobiłem teraz próbóje czegos takiego w php <?php $link = mysql_connect("localhost(tu nic nie wstawiam)", "login z phpmyadmin", "haslo z phpmyadmin") or die("Could not connect"); mysql_select_db("nazwa bazy lub nazwa pliku z bazu.sql") or die("Could not select database"); $query = "SELECT * FROM tabela"; $result = mysql_query($query) or die("Query failed"); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<TR><TD>" . $row["imie"] . "</TD><TD>" . $row["nazwisko"] . "</TD></TR>\n"; } mysql_free_result($result); mysql_close($link); ?> Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'login xxxxx'@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\start2.php on line 6 Could not connect moje dane sa nastepujace: Dane do Panelu Użytkownika: Adres: http://www.cba.pl/panel/ Nazwa użytkownika: bai2011.cba.pl Hasło: XXXXX Dane do konfiguracji klienta FTP lub menadżera plików ( adres: http://www.cba.pl/panel/tools/filemanager/ ) serwer: cba.pl login: admin@bai2011.cba.pl hasło: XXXXXX Dane do poczty dostępnej z Twojego klienta pocztowego lub menadżera poczty ( adres: http://www.cba.pl/panel/tools/webmail ) serwer SMTP: mail.cba.pl serwer POP3: mail.cba.pl login: Taki_jaki_wybierzesz_przy_dodawaniu@bai2011.cba.pl hasło: takie, jakie wybierzesz przy dodawaniu BAZA: bai2011_cba_pl Dane dotyczące bazy danych MySQL: serwer: mysql.cba.pl port: 3306 login do bazy: wybierasz go przy zakladaniu nowej bazy w panelu nazwa bazy: wyświetli się w panelu po jej dodaniu i na ogół ma formę uzytkownik_cba_pl Co ja robie nie tak , ktoś mi może z tym pomóc (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) próbowałem nawet uruchomic taki skrypt żeby stworzyć sobie przykładowo inna baze i tez nie dziala : <?php $link = mysql_connect("localhost", "", "") or die("BŁĄD: nie można się połączyć z serverem MySQL"); $result = mysql_query("CREATE DATABASE bazaosob") or die("BŁĄD: nie można utworzyć bazy danych"); mysql_close($link); ?> i wyświetla BŁĄD: nie można utworzyć bazy danych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Proszę dodać BBCode.
BTW, jesteś pewien, że "localhost", a nie "mysql.cba.pl"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Localhost jest tylko dla bazy danych utworzonej na twoim komputerze, inaczej to coś w rodzaju www.sql.cba.pl, poza tym podaj użytkownika i hasło, nie mogą być puste(przynajmniej użytkownik).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:22 |