![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, cześć,
Mam sobie taką kolumnę w swojej DB. Przychowuję ona dane o własnym opisie podanym przez użytkownika. Chciałbym zastosować jakiś obiekt ktory umożliwi mi formatowanie wprowadzanego tekstu. Żeby móc podobnie jak w wordzie pogrubić, pochylić, czcionkę. Pisać od nowego wiersza. Następnie żeby zapisać to w DB i przy odczycie aby był caly tekst sformatowany. Czy wiecie skąd taki obiekt mogę zdobyć ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To o co pytasz nazywa sie WYSIWYG i pełno tego w necie.
Chociażby tinyMCE
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybkom jak to działa, zapamiętuje jakoś formatowany tekst w DB czy polega na innej parametryzacji?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To zachowuje się jak textarea - to co zrobisz, wpiszesz to masz na daną chwilę.
Jak chcesz to zapisać do bazy danych to masz to zapisać normalnie do bazy danych tak jakbyś zapisywał dane ze zwykłego textarea w formularzu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok tylko jak będę odczytywał ten dane to chciałbym mieć w formie sformatowanej tak jak zostało sformatowane przed zapisem... Czy istnieje taka możliwość
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak.
Zainteresuj się wkońcu jednym z edytorów o którym wspomniałem. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czy STEditor jak najbardziej nadaje się do tych spraw? Pasuje mi obsługa? Już nie marudzę...
|
|
|
![]()
|
|
AKurat tego nie używałem, ale patrząc na ich stronę to raczej się nadaje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:24 |