![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
zainstalowalem ostatnio do swojej aplikacji sfGuarda. Niby wszystko jest okej, logowanie do zabezpieczonych akcji dziala (narazie z konta admina), wylogowanie tez, ale nie potrafie sie dostac do sfGuardUser. Mam zainstalowany swoj layout, i uruchamiajac adres typu: Kod http://www.example.com/backend.php/sfGuardUser widze swoj layout.. No ok.. w templates modulu sfGuardUser sa 3 komponenty: _groups _password _password_bis probując je dodawac do layoutu:
otrzymuje błąd: Cytat [sfConfigurationException] The component does not exist: "sfGuardUser", "groups" stack trace at () in SF_ROOT_DIR\lib\symfony\helper\PartialHelper.php line 135 ... $error = 'The component does not exist: "%s", "%s"'; $error = sprintf($error, $moduleName, $componentName); throw new sfConfigurationException($error); } // create an instance of the action (...) rowniez, sugerujac sie "Practical symfony", nie działa kod Cytat [sfConfigurationException] The route "sf_guard_user" does not exist. stack trace at () in SF_ROOT_DIR\lib\symfony\controller\sfRouting.class.php line 380 ... $error = 'The route "%s" does not exist.'; $error = sprintf($error, $name); throw new sfConfigurationException($error); } list($url, $regexp, $names, $names_hash, $defaults, $requirements, $suffix) = $this->routes[$name]; w jaki sposob mam uruchomic ten modul? dodam, ze moja aplikacja nie jest podzielona na frontend i backend, w pliku settings.yml mam uruchomione wszystkie moduly: Kod enabled_modules: [default, sfGuardAuth, sfGuardGroup, sfGuardUser, sfGuardPermission]
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plugin aktywowałeś w ProjectConfiguration.class.php, tak?
No ok, pytania nie było skoro możesz się logować ![]() widze swoj layout.. No ok.. w templates modulu sfGuardUser sa 3 komponenty _groups _password _password_bis A jakiej wersji Symfony używasz? W 1.2, 1.4 nie ma takich komponentów. Ten post edytował jaro87 18.10.2011, 07:00:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.0.21 haha. Wiem wiem, ale skorzystalem z paczki ktora byla dodana do ksiazki. Mam 1 raz stycznosc z symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W katalogu /templates nie masz komponentów tylko partiale. Komponent to metoda zapisana w klasie dziedziczącej po sfComponents + partial. Otwórz plugins/sfGuardPlugin/modules/sfGuardUser/actions/components.class.php i zobacz czy masz tam metody executeGroups(), executePassword() itd. Jeżeli nie to będziesz musiał je sobie napisać
![]() A najlepiej zrobisz gdy darujesz sobie Symfony 1.0 i od razu zaczniesz się uczyć 1.4 lub 2.0. Projekt jest dość stary a jak dołączą do tego błędy w książce masz gwarantowany ból głowy i niepotrzebnie się tylko zniechęcisz do frameworka. Na http://www.symfony-project.org/ i dla symfony 2 na http://symfony.com/ masz bardzo dobrze napisane tutoriale:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:01 |