![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć mam bazę danych w której zapisuję 3 czasy (trening, trening 2, wyścig) i chciałbym zrobić coś takiego:
Stworzyłem sobie 3 podstrony na wyświetlanie czasów z tych zawodów. 1 Strona: Pokazuję czasy, wszystkich zawodników którzy jechali w "Trening" no to tutaj proste zapytanie od mysql i pętle while/for 2 Strona: Pokazuję czasy jakie osiągnęli w "Trening 2", ale TYLKO dla 17 PIERWSZYCH czasów z "Trening" i tego własnie nie wiem jak zrobić, potrafię pobrać te 17 wyników i posortować je, ale jak zrobić żeby pokazały się tylko te czasy z (MySQL) Trening2, które w Trening były do 17 miejsce posortowane od najlepszego do najgorszego. - Troszkę chaotycznie napisane, ale myślę że zrozumiecie, a jak to pytajcie. 3 Strona: Pobiera czasy wszystkich zawodników którzy jechali w "Wyścig" tutaj tak samo prosto jak w 1 stronie. Pozdrawiam i oczywiście bedą "Pomogł" dla każdego postu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2.
3.
O ile dobrze zrozumiałem i o ile dobrze założyłem, że pola mają NULL, kiedy ktoś nie brał udziału w danym etapie. P.S. Dawanie "pomógł" dla każdego postu przynosi więcej szkody niż pożytku ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś musi być zle ponieważ:
http://iv.pl/images/26878312824129948225.png - To jest TRENING a to jest: http://iv.pl/images/34501828036481057942.png - TRENING 2. Niby już wszystko super, a tu jedna pomyłka, a kod dałem dobry:
Ma ktoś jakiś jeszcze pomysł ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dokładniej opisać problem i powiedzieć co chcesz osiągnąć, bo nie wiem co jest źle.
|
|
|
![]()
|
|
Chce zrobić coś takiego:
Wcześniej wpisałem do mysql czasy. Pierwszy obrazek - tam gdzie jest 24 zawodnicy (wszystkie pola zapełnione) - To jest TRENING tutaj jest taki kod;
Drugi obrazek - tam ma być pierwsze 17 Zawodników (w takim układzie jak na obrazku ASC), czyli od 1 miejsca do 17 miejsca ale mają być pobierane czasy z TRENING2 i mają być tak samo posortowani w ASC, tam był błąd bo się pokazywał jeden czas który był za 17 miejscem chyba na miejscu chyba 19-20. Trzeba by jakoś zrobić zapytanie tak: " Wyszukaj w tabeli 17 Pierwszych wyników `Trening`(posortowane w ASC) I posortuj wyniki z Trening2 w ASC " - Coś takiego, ale nie wiem jak to zrobić Edit: A taki kod jak ty dałeś to były takie same miejsce na w Trening tylko inne czasy. Edit: tam pokazałem zły obrazek.. ale były takie same miejsca tylko inne czasy.. Ten post edytował Giluś 16.10.2011, 15:41:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:58 |