![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przypisuje przyciskowi submit funkcje w w ajax jQuery $.post. Problem w tym, że wcześniej potrzebuje sprawdzić w js poprawność formularza. Jeżeli dodaje w tym miejscu funkcje check_popup_polec() to już $.post się nie wykonuje.. Jeżeli dodam onSubmit="check_popup_polec()" to też nic z tego, bo jak by jQuery omija wogole zdażenie onSubmit.. Jak połączyć te obie funkcje ze soba? jakieś kolejkowanie? Kod <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('#btn_submit').bind('click', function(){ //check_popup_polec($$('popup_form'));//sprawdzam formularz.. jezeli ok to powinno dalej puscic, jak nie to przerywa skrypt. $.post("popup_karta_polec.php",{stan:'zapisz', polec_email:$('#polec_email').val(), polec_tresc:$('#polec_tresc').val()}, function(data) { $$("popup_form").reset();//resetuje formularz $("#popup_tresc").html('<div class="popup_komunikat">List polecający został wysłany.</div>'); //ukrywam formularz i wyswietlam tekst window.setTimeout(function () { parent.$.fancybox.close();//zamykam wyskakujące okienko fancybox po 1000 ms }, 1000); }); return false; }); }); </script> Będe bardzo wdzięczny za sugestie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja, która jest wywoływana przez onsubmit powinna zwracać false w przypadku nieprawidłowości danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja, która jest wywoływana przez onsubmit powinna zwracać false w przypadku nieprawidłowości danych. tak wiem, ale gdy przypisuje funkcje przyciskowi $('#btn_submit').bind('click', function(){} to tak jak by wogole nie wykonywało się zdarzenie onSubmit Dla spróbowanai dałem wyskakujący komunikat alert.. Cytat <form id="popup_form" onSubmit="alert('SSSSSSS');"> </form> i tez nie wyskakuje takie okienko. Ten post edytował kukix 15.10.2011, 12:09:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Onclick i onsubmit to trochę co innego, nieprawdaż?
|
|
|
![]()
|
|
Onclick i onsubmit to trochę co innego, nieprawdaż? tak wiem, ale sam piszesz, że "Funkcja, która jest wywoływana przez onsubmit powinna zwracać false" ale własnie w tym przypadku nie jest wywoływana przez onSubmit żadna funkcja. Pytam własnie jak to rozwiązać, żebym mógł poprzez "" $('#btn_submit').bind('click', function(){ } " wywołac więcej niż jedną funkcje, bo tylko jedna się wykonuje. |
|
|
![]()
|
|
A ja Ci mówię, że masz ją załączyć przy onsubmit, a nie onclick
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:40 |