![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam Problem z kodowaniem po exporcie bazy danych z jednego hostingu, admin umywa rece ;/ nie wyexportuej mi do danego kodowania bazy bo jest swiadomy tego ze cos jest nie tak z ustawieniem phpmyadmina:
robie tak : po exporcie bazy do kodowania utf8_general_ci przez phpmyadmin nie zamiania mi bazy prawidlowo na utf8_general_ci ;/ tak jak by domyslnie inaczej export wygladal niz robie OPERACJE-Metoda porównywania napisów: utf8_general_ci i export po sprawdzeniu notepad++ bazy mam krzaki w pliku SQL (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) i oczywiscie po zaladowaniu na nowy hosting mam tak samo krzaki moje kodowanie bazy na starym hostingu to : character_set_client utf8 character_set_connection utf8 character_set_database latin2 character_set_filesystem binary character_set_results utf8 character_set_server latin1 character_set_system utf8 character_sets_dir /usr/share/mysql/charsets/ i nowe kodowanie na hostingu character_set_client utf8 character_set_connection utf8 character_set_database utf8 character_set_filesystem binary character_set_results utf8 character_set_server latin2 character_set_system utf8 co musze zrobic aby boza na nowym hoscie nei pokazywala krzakow pytalnikow?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? jak ja exportowac? dzieki za rady Panowie co proponujecie? moze jakis poradnik jak exportowac baze w odp. kodowaniu z phpmyadmina? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował Rocco 14.10.2011, 09:53:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:07 |