![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, Mam tak kod. Dlaczego w data_trasa nie działa maxlenght mogę wprowadzić więcej niż 10 znaków |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
maxlength, nie maxlenght
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki działa
![]() a powie mi ktos dlaczego nie przenosi mnie do strony podanej w action :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego dajesz backslashe przed cudzysłowami ? To jest w echo czy jak?
-------------------- www.swiths.com
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak wszystko jest w echo
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
kolejny form co nie działa ;/
wynik z przegladarki to trasy.php?submit=zasilenie a wczoraj jeszcze działało .... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co jest w echo?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
echo potrzebne aby wyswietlic formularz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze gdzies w srodku sie myknales z cydzyslowiami. Nie lacz php z html. Zamknij php przed formularzem i otworz po nim. Wtedy usuniesz wszystkie cudzyslowia.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
zmienilem i dalej nie przechodzi do strony z action |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw w tym trasa_funkcje.php na samym poczatku <?php echo('tu jestem'); die(); ?> jak sie pokaze to oznacza ze jednak przechodzi tylko cos dalej w samym trasa_funkcje.php cos jest popsute. zle przekazywanie zmiennych. albo wszystko dziala tylko spowrotem ze strony trasa_funkcje.php nie masz przekierowania nigdzie i wisi na bialej stronie.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
to probowalem juz dawno i on wogole nie zmienia adresu strony.
caly czas jest ta sama strona |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A daj cały html, który masz na tej stronie?
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
<?php
error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors','0'); session_start(); ob_start(); include("index.php"); $text=''; $get_pokaz= isset($_GET['pokaz']) ? $_GET['pokaz'] : 0; $text.="<TABLE WIDTH=\"100%\"> <TR> <TD WIDTH=\"8%\" style=\"border: 3px solid blue;\" valign=\"top\">"; $text.=" <h3>Wybierz trasę</h3>"; for ( $i=1; $i<$liczba_tras+1; $i++) { $text.=" <a href=\"trasy.php?ilosc_tras=$liczba_tras&id_trasa=$i&pokaz=$get_pokaz\">Trasa nr ".$i."</a> </BR>"; } $text.=" </TD> <TD VALIGN=\"TOP\" style=\"border: 3px solid blue;\" WIDTH=\"35%\"> <h5>Informacje podstawowe <HR color=\"red\"> <FORM action=\"trasa_funkcje.php\" method=\"post\"> <TABLE> <TR> <TD> Wprowadź datę <sub>[rrrr-mm-dd]</sub> </TD> <TD> <INPUT type=\"text\" name=\"data_t\" class=\"wyslij_formularz\" size=\"10px\" maxlength=\"10\" value=\"\"> </TD> </TR> <TR> <TD> Wprowadz liczbę tras do utworzenia <sub> [1-99]</sub> </TD> <TD> <INPUT type=\"text\" name=\"ilosc_t\" class=\"wyslij_formularz\" size=\"10px\" maxlength=\"2\"> </TD> </TR> </TABLE> <INPUT type=\"submit\" class=\"wyslij_formularz\" value=\"Zatwierdź\"> </FORM> </H5> Podglad trasy nr <font color=\"blue\">$id_trasa</font> <H5>"; echo $text; |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy zauważyłeś napisałem HTML a nie plik php, chcę zobaczyć to co widzi przeglądarka.
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dam wszystkie pliki
index.php
header
TRASY
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
jest jakis program ktory sprawdza czy wszystkei znaczniki sa zamkniete bo moze to jest przyczyna
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, możesz sprawdzić czy wszystko są domknięte, nie domknięte poprzez program Notepad ++
Klikasz np na "{" to ci się zaznacza na czerwono początek i koniec, podobnie z "[", "(", równie dobrze działa z samym html, tzn pokazuję początek i koniec np form |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:29 |