![]() |
![]() |
-greg87g- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
zrobiłem stronę która ładuje treść ajaxem (jQuery), proszę nie pytać dlaczego i nie odradzać/doradzać czy to dobrze czy to źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmodyfikowania url strony tak, żeby można było wygenerować linki w zależności od załadowanej zawartości, bez przeładowania strony? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaprawde dziwne są niektóre pytania:D
W jakim celu chcesz zmieniać url? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz jak to robi twitter, nk itd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem stronę która ładuje treść ajaxem (jQuery), proszę nie pytać dlaczego i nie odradzać/doradzać czy to dobrze czy to źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmodyfikowania url strony tak, żeby można było wygenerować linki w zależności od załadowanej zawartości, bez przeładowania strony? Jest możliwość: http://artlednetwork.pl/ , podpatrz sobie kod. ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zrobiłem stronę która ładuje treść ajaxem (jQuery), proszę nie pytać dlaczego i nie odradzać/doradzać czy to dobrze czy to źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmodyfikowania url strony tak, żeby można było wygenerować linki w zależności od załadowanej zawartości, bez przeładowania strony? history api - niestety nie jest jeszcze dobrze obsługiwane przez wszystkie przeglądarki lub rozwiązanie, które zaproponował qrooel - # w adresie |
|
|
-greg87g- |
![]()
|
Goście ![]() |
no widzę że da się to zrobić, # w adresie. dzięki za link.
ale studiowanie kodu tej strony zajmie mi dużo czasu, to tak mniej więcej o wiele więcej niż tobie napisanie krótkiego wyjaśnienia jak to zrobili. a nie przychodzi mi też nic do głowy jak to może działać. z tego co wiem, to # to odnośniki do miejsca na stronie, jak więc może to mieć wypływ na funkcję ładującą treść? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:55 |