![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż chciałbym na mojej stronie zrobić 2 podstrony z listami użytkowników.
W pierwszej lista użytkowników w wybranymi przeze mnie danymi, ale tylko MĘŻCZYŹNI W drugie to samo, co w pierwszej, tylko same KOBIETY. W formularzu rejestracji naturalnie jest wybór płci. Mówiąc w skrócie, chce zrobić jedną liste użytkowników kobiet, a drugą mężczyzn na dwóch różnych podstronach. Oto mój kod listy użytkowników:
A więc uprzejmie proszę o skrypt spełniający opisane wyżej założenia. z góry dziękuje. Ten post edytował ebate 12.10.2011, 20:28:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień -
Na - lub mężczyzna, jak wolisz. Ten post edytował Yhy 12.10.2011, 20:39:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż dokonałem zasugerowanych przez Ciebie zmian i niestety pojawił się komunikat w postaci:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\...\k.php on line 10 Masz może jakiś pomysł na to? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kobieta to string, a więc musi być w apostrofach. A ponieważ całe Twoje zapytanie jest stringiem w apostrofach, to dodatkowo musisz dać znaki ucieczki, czyli
'SELECT .... WHERE plec=\'kobieta\'' druga sprawa, czy aby na pewno masz kolumnę płeć która przyjmuje wartości kobieta/mężczyzna ? jeśli tak, to powyższy kod zadziała, ale jest to raczej kiepski sposób. Lepiej było by wykorzystać do tego pole boolean, czy nawet int i założyć, że kobieta to 0/false a mężczyzna to 1/true. -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:45 |